2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Kábítószer a debreceni éjszakábanForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-02-28 18:09:19
Összesen 43 ember állítottak elõ a rendõrök arról a debreceni szórakozóhelyrõl, ahol szombaton többen rosszul lettek. A buli reggel 9 órakor még javában tartott, többeknél fehér port és tablettákat találtak.

Négy fiatalt a Klinikára, kettõt a Kenézy-kórházba szállítottak a mentõk szombat délelõtt egy debreceni szórakozóhelyrõl, miután feltehetõen kábítószerfogyasztás miatti rosszullétre panaszkodtak; rövidesen a rendõrök is megjelentek a helyszínen.

 

- Szombat délelõtt állampolgári bejelentés érkezett arról, hogy Debrecenben a Diószegi úton többen összegyûltek kábítószert fogyasztani. A rendõri intézkedések során több mint 40 fõ elõállítása történt meg - tájékoztatott Vezendi Jánosné, a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje. Az õrnagy közlése szerint a bevitt személyekhez tartozó gépjármûveket is átvizsgálták és mind a gépjármûvekben, mind az ellenõrzés helyén több fajta kábítószert foglaltak le.

A  rendõri intézkedések jelenleg is folynak. Részletesebb tájékoztatást hétfõn ad a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság.

A mentõk közlése alapján az általuk ellátott fiatalok eszméletüknél voltak, s megfigyelés céljából vitték õket az említett egészségügyi intézményekbe. Arra a kérdésre, hogy a betegek mit fogyasztottak, a mentõknél azt mondták: erre a vizsgálatok adhatnak majd választ.

Ratalics László

Összesen 43 ember állítottak elõ a rendõrök arról a debreceni szórakozóhelyrõl, ahol szombaton többen rosszul lettek. A buli reggel 9 órakor még javában tartott, többeknél fehér port és tablettákat találtak. A rendõrök jelenleg is a helyszínen vannak, és tart a gyanúsítottak kihallgatása is - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság.

A rendõrségre egy kábítószeres parti miatt érkezett bejelentés. A fiatalok a Diószegi út egyik telephelyén üzemelõ zártkörû szórakozóhelyen gyûltek össze, ahová csak elõzetes telefonos bejelentkezéssel tudtak bejutni. A bulit éjszaka kezdõdött, délelõtt 9-kor még javában tartott.

A szórakozóhelyre érkezõ járõrök és nyomozók olyan fiatalokat találtak az épületben, akikrõl feltételezték, hogy kábítószert fogyasztottak. A rendõrség tájékoztatása szerint a helyszínrõl összesen 43 embert állítottak elõ, két szórakozót pedig kórházba kellett szállíttatniuk.

A debreceni mentõszolgálat mentésvezetõje a Független Hírügynökséget korábban arról tájékoztatta, hogy végül hatan kerültek kórházba rosszullét miatt.

A helyszínen és az elõállítottak csomagjaiban kis tasakokban fehér port, illetve tablettákat találtak a rendõrök, és az eddig elvégzett kábítószer-gyorstesztek is pozitívak lettek. A helyszíni intézkedések jelenleg is tartanak, mivel a kábítószerkeresõ kutyák a szórakozóhely elõtt parkoló kocsik többségénél jeleztek speed-et és amphetamin-származékokat. A rendõrség forrónyomos csoportja és ügyeletes vizsgálói folyamatosan hallgatják ki a gyanúsítottakat, emellett velük dolgoznak a Vám- és Pénzügyõrség (VPOP) emberei is.

A rendõrség az üggyel kapcsolatban hétfõre ígér részletes tájékoztatást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!