2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Képkerettel ütötték a kollégistákatForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-28 18:39:01
Elõállított a rendõrség vasárnap délután két fiatalkorú fiút azok közül a támadók közül, akik szombaton egy nyíregyházi kollégiumba behatolva diákokat vertek meg.

A rendõrség szerint négy támadó volt, közülük hármat már azonosítottak. Egyikük egy középkorú férfi, akirõl kiderült, hogy más hatóság is körözi, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene. Három diákot vittek kórházba, sérüléseik nem súlyosak, azóta már visszatérhettek a kollégiumba.

Ebédhez készülõdtek vasárnap a diákok a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Kollégiumban egy nappal azután, hogy idegenek rontottak be az épületbe, és ütni kezdték, akit odabent találtak. A támadás már az utcán elkezdõdött.

„Két fiú ment visszafelé a kollégiumba, beléjük kötött két hasonló korú fiatalember, a diákok bementek az oktatási intézménybe. Ez a két személy viszont 2 másik társukkal utánuk ment” – mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje. A folyosón történt a verekedés.

„Egyszerûen bejöttek és ütöttek. Tehát nem is az a két gyerek kapott, akit provokáltak kint” – mondta Konzili Ferenc, a kollégium vezetõje.

Szemtanúk szerint ütötték-rúgták az öt fiút, akit bent találtak. Egyikükre egy képpel is rátámadtak.

„Ennek volt egy külsõ kerete, ami az esés következtében leszakadt és az egyik támadó ezt a külsõ keretet vette, és azzal ütötte háton egyszer az egyik tanulónkat” – mondta Konzili Ferenc.

A támadók egyike egy felnõtt férfi. Õt más bûncselekmények miatt már körözik. A rendõrség elfogatóparancsot adott ki ellene.

Három fiút mentõvel szállítottak a Jósa András kórházba. Sérüléseik nem súlyosak, két fiúnak a szája repedt fel, harmadik társuknak pedig a háta és a homloka sérült meg. Már mindhárman visszatérhettek a kollégiumba.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!