2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Laptopot lopott, majd világgá mentForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-01 18:59:32
Betört egy tatabányai gimnáziumba, ellopott egy laptopot, majd mikor elfogása után elengedték a rendõrök, félelmében világgá ment egy 16 éves fiú.

A hétvégi esetrõl hétfõn számolt be a Komárom-Esztergom Megyei Rendõr-fõkapitányság.

A 16 éves fiú a tatabányai Bárdos László Gimnázium tetején keresztül jutott be az iskolába, amelynek egyébként tanulója is. A szemközti házból látták, hogy valaki bemászik az épületbe és értesítették a rendõrséget. A fiú az iskolából egy laptopot lopott el, a rendõrök a helyszínen elfogták. Azt mondta, hogy a számítógépet el akarta adni, az érte kapott pénzt pedig magára költötte volna. A kihallgatás után elengedték.

Mivel a fiú már jócskán elmúlt 14 éves, ezért büntethetõ: két év börtön, közérdekû munka, vagy pénzbüntetés jár a kisebb értékre, dolog elleni erõszakkal elkövetett lopásért.

Tartva a rendõri és szülõi büntetéstõl, a fiú szombaton „világgá ment”. Délután szólt a rendõröknek az édesanyja, hogy a fiú korán reggel elment otthonról, azóta nem tudnak róla semmit. Telefonját otthon hagyta, csak az iratait vitte magával. A fiú végül vasárnap délután került elõ. Azt mondta, vonatozott.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!