2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A szabadidőközpont ingyenes használatért kezdtek aláírásgyűjtésbe HajdúhadházonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2017-08-07 14:14:05
Címkék: Bihari hírek
A város önkormányzata 2015-ben valósította meg A sport, mely egyenlővé tesz elnevezésű szociális célú városrehabilitációs projektjét. Az átadott létesítményekkel a szociálisan leszakadó városrészek lakóinak akartak lehetőséget biztosítani a testmozgásra, garantálni felzárkóztatásukat, esélyegyenlőségüket.

A Napló szerkesztőségébe eljuttatott információ szerint a gyakorlatban azonban a Szederjes Sport- és Konferenciaközpontot csupán azok vehetik igénybe, akik kifizetik a napi belépőjegyet vagy a havi bérletet. A Hajdúhadházi Fiatalok elnevezésű csoport július 24-én aláírásgyűjtésbe kezdett azért, hogy a sportlétesítményt a fiatalok ingyenesen tudják használni a nyári szünetben. A csoport célja továbbá, hogy a terek használatáról párbeszédet kezdeményezzen a helyi szülők és a létesítményt fenntartók között.


Jelképes összeg

– A szóban forgó létesítményben konferenciaterem, vívócsarnok, szabadtéri sportpályák és egy játszótér is van. Ez az egyetlen olyan szabadtéri létesítményünk, aminek használatáért egy jelképes összegű hozzájárulást kérünk a használóktól. Szerintem ezek nagyon barátságos és megfizethető díjak. De szervezett keretek között, természetesen bizonyos feltételek megvalósulása esetén folyamatosan térítés mentesen használhatják a helyi közösségek a komplexumot. Mint ahogyan a Hajdúhadházi Fiatalok közössége is ingyenesen használhatta az elmúlt években az összes városi létesítményt – fogalmazott Csáfordi Dénes polgármester. Hozzátette, kritikával kezeli az aláírásgyűjtést.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!