2024. április 24. Szerda, György.
 
Gyújtogatás és repülõbaleset ChilébenForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-02 10:37:07
Éhezõ chileiek felgyújtottak két élelmiszerüzletet a dél-amerikai ország második legnagyobb városában, a szombati földrengés által legsúlyosabban érintett Concepcionban.

Az eset hétfõn történt azután, hogy a fosztogatók megfékezésére kivezényelt katonák nem engedték be õket az épületbe. A felgyújtott szupermarketek egyikének leomlott a teteje. Egy tûzoltó megsebesült.

A szomjazó és éhezõ embereket a kivezényelt hadsereg és a rendõrség együtt próbálja megfékezni a 600 ezer lakosú Concepcionban, amelyet a legjobban sújtott a szombati a Richer-skála szerinti 8.8-as erõsségû földmozgás.

"Ha alapvetõ élelmiszert, tejet, lisztet, vagy pelenkát találunk náluk, akkor a parancs az, hogy ne tartóztassuk le õket" - mondta egy helyi rendõr. "De ha televíziót találunk náluk, akkor el kell fogni õket" - tette hozzá Carlos Huerino.

A hatóságok eddig 160 embert vettek õrizetbe, mert megsértették a településen bevezetett kijárási tilalmat. Egy embert még hétfõre virradóra agyonlõttek. Az eset körülményei még nem tisztázottak.

Közben lezuhant egy a területre tartó kisrepülõ, amely egy mentésben segédkezõ csapatot vitt volna a helyszínre. A feladatuk az lett volna, hogy felmérjék a szálláslehetõségeket az ide érkezõ mentõalakulatok számára. A fedélzeten tartózkodó hat ember életét vesztette.

A legfrissebb hivatalos adatok szerint 723 ember vesztette életét a természeti katasztrófában.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!