2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Rémálommá vált a nyíregyházi testvérpár utazása a hajdúhadházi férfiak miattForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2017-08-11 09:46:02
Címkék: Bihari hírek
A nyíregyházi testvérpár a Debrecen–Záhony között közlekedő személyvonattal tartott hazafelé, amikor három hajdúhadházi férfi rémálommá változtatta az utazásukat. A tolvajok előbb azt kihasználva, hogy a lány elaludt, ellopták a táskáját, elvették belőle több tízezer forintját. S ez csak a kezdet volt…

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 32 éves B. Gyula és a 21 éves B. Krisztiánnal szemben kifosztás bűntett, míg 17 éves társukkal szemben rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak nyomozást.


Ütés és fojtogatás

Augusztus 6-án 4 óra 30 perc körül a Debrecenből Záhonyba közlekedő személyvonaton B. Gyula és B. Krisztián az egyik fülkében kihasználták, hogy a sértett elaludt, ekkor elvették a táskáját, amivel átmentek egy másik fülkébe, hogy értékek után kutassanak benne – adta hírül a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

A 21 éves lány időközben felébredt és a vonaton keresni kezdte táskáját, meglátta a két férfit, rájuk szólt és visszakérte tulajdonát. Az elkövetők a táskát visszaadták, de abból több tízezer forint készpénzt és egy elektronikai eszközt kivettek. A két férfi harmadik társa eközben bement abba a fülkébe, ahol a lány utazott és magához vette az otthagyott mobiltelefonját. A lány fiútestvére meg akarta akadályozni, hogy a gyanúsított a mobiltelefont elvigye, ekkor a támadó a fiút ököllel megütötte és fojtogatta. A bántalmazást csak akkor hagyta abba, amikor a lány visszaérkezett és öccse védelmére kelt. A fiatalkorú ekkor a telefont elejtette, majd két társával együtt a hajdúhadházi vasútállomáson leszálltak és elmenekültek.

 

Feladták magukat

A testvérek továbbutaztak, majd a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon feljelentést tettek. A hajdúhadházi rendőrök azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható B. Gyulát, akit elfogtak és előállítottak. Két társával szemben a rendőrség országos elfogatóparancsot adott ki. Amikor B. Krisztián és fiatalkorú társa megtudta, hogy a rendőrök keresik őket, önként feladták magukat augusztus 8-án. A három gyanúsítottat a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!