2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Hrabal kocsmája a Nagyerdőre költözikForrás: civishir.hu
Utolsó módosítás: 2017-08-11 10:13:10
Címkék: Bihari hírek
Cseh remekkel fogadják a szomjas vendégeket Debrecenben.

Beledugtam az orrom a habba, föltartottam a kezemet, mintha imára emelném, és lassan, élvezettel ittam az édesen keserű italt, és mikor elfogyott, mutatóujjammal megtöröltem a számat…- olvashatjuk a több mint száz éve született Hrabal Sörgyári Capriccio című művében.

Azoknak, akiknek még nem volt szerencséjük megízlelni a legendás cseh író, Bohumil Hrabal kedvenc söreit, ezt Debrecenben most könnyen megtehetik. 10 napra ugyanis a Nagyerdőbe, a Békás-tó partjára költözik Hrabal kocsmája.

A legendás Nymburki sörgyár hatféle sörét már augusztus 11-tól megkóstolhatjuk, ez a csapfoglalás napja és ettől a naptól fogadják a szomjas vendégeket Debrecenben.

A debreceni fesztiválon Csehország minden régiójából kerülnek csapra jobbnál-jobb sörök a Nagyerdő hűs fái között. Idén a főszervező, Martin Imre csúcsot dönt, mert a korábbi évek pazar kínálatát túlszárnyalva,
több mint 100-féle sört lehet megkóstolni augusztus 20-ig.

Juraj Chmiel, a Cseh Köztársaság budapesti nagykövete - Komolay Szabolcs Debrecen alpolgármesterének meghívására - pohárköszöntőt mond 2017. augusztus 12-én (szombaton) 18.30 órától a Cseh Sörkert színpadán.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!