2024. április 24. Szerda, György.
 
Cáfolja a MÁV-START, hogy kirúgná az Utasellátó dolgozóitForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-08-14 17:22:03
Címkék: Bihari hírek
Azt viszont nem tagadja a társaság, hogy leépítheti a veszteségesen működő büféket.

Cáfolja a MÁV-START, hogy csoportos leépítést tervezne. A társaság közleményében a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének szombati sztrájkfenyegetésére reagált. A VDSzSz szombaton azt közölte: a MÁV-START az előttük gondosan eltitkolt járatcsökkentések miatt csoportos létszámleépítésre készül.

Az Utasellátó szervezetére vonatkozóan a munkáltató nem jelentett be csoportos létszámleépítési szándékot. A jelenlegi helyzet kialakulásához az vezetett, hogy a VDSZSZ felmondta a Kollektív Szerződés Utasellátóra vonatkozó Helyi Függelékét, ezzel megnehezítve az alapvetően is gazdaságossági problémákkal küzdő szervezeti egység helyzetét. A munkáltató a tárgyalásokat az új függelékre vonatkozóan megkezdte – áll a MÁV-START reakciójában.

A gazdaságossági probléma alapja az, hogy az Utasellátó a 2016-os évet jelentős veszteséggel zárta. Emiatt a MÁV-START vezetése folyamatosan vizsgálja a gazdaságos működtetésének lehetőségeit, melyhez a VDSZSZ konstruktív hozzáállására is szükség lenne.

Vagyis az Utasellátó leépítését nem cáfolja a MÁV-START, ám azt ígéri a vezetőség, hogy valamennyi emiatt munka nélkül maradó dolgozónak más pozíciót, esetleg átképzést ajánlanak fel – erről 2017. március 13-án együttműködési megállapodást írtak alá, amelyhez a VDSzSz is csatlakozott.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!