2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Finom hazai tojásForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2017-08-15 15:59:36
Címkék: Bihari hírek
Csattanós választ kaptak, akik vitatni merték a sokat hangoztatott tételt: hazai asztalra hazai terméket. A mára 15 európai és két EU-n kívüli országban is fellelt rovarirtó szerrel szennyezett több millió darab tojás, bár csaknem az összes környező országban jelen van, valami csoda folytán minket elkerült. Pap Gyula jegyzete.

A dolog komolyságára jellemző, hogy egy holland cég két vezetőjét letartóztatták, miután a nyomozás során kiderült, a cég telepein Fipronil rovarirtó szerrel kevert tetűirtót használtak.

Az eset rámutat az uniós élelmiszer-biztonsági együttműködés hiányosságaira is, konkrétan egyes tagállamok meglehetősen nagy késéssel tették közkinccsé a már korábban megismert problémát. A megrögzött kételkedők persze felvetik a hazai ellenőrzés esetleges gyengeségét, de az illetékes amellett, hogy jelzi, nem igazán jelentős a kiesett, megsemmisített mennyiség, határozottan cáfol.

A lényeg az lenne, hogy ha már sikeresen kimaradtunk a nagy tojásbotrányból, nehogy valahogy begyűrűzzön az árak emelkedésének formájában.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!