2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Debrecen és Szoboszló a kiemeltek közöttForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2017-08-15 16:06:17
Címkék: Bihari hírek
Kiemelt turisztikai térséggé nyilvánították régiónkat.

Döntött a kormány a Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy és Tisza-tó kiemelt turisztikai fejlesztési térséggé nyilvánításáról – az erről szóló határozat hétfőn jelent meg a Magyar Közlönyben. Ezzel együtt elfogadták a térség 2017-2030-ig szóló fejlesztési programját, tervezett beruházások támogatását a rendelkezésre álló forrás mértékéig.

Megyénkben a fejlesztési térséget alkotó települések közé az említetteken kívül még Balmazújváros, Hajdúböszörmény, Egyek, Hortobágy, Tiszacsege tartozik.

Fürdőfelújítás

Debrecen esetén többek között a Nagyerdő, az állatkert és a vidámpark fejlesztése; bringaprogram, Vojtina Bábmúzeum létrehozása, Adrenalin-kötélpálya kialakítása a Víztoronynál, Kerekestelepi fürdőfejlesztés szerepel, összesen 1 milliárd forint uniós és 17,6 milliárd forint hazai forrás megjelölésével.

A Nagyerdő komplex turisztikai fejlesztése csoportban az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő szolgáltatásbővítése is olvasható 1,5 milliárd forintos támogatással – feltehetően ez takarja a Nagyerdei Strandfürdő felújítását, melynek munkálatait már idén ősszel tervezik elkezdeni.

A Tisza-tó körül

Hajdúszoboszlón 1 milliárd forint uniós és 4 milliárd forint hazai forrás segítségével többek közt megújítanák a gyógyparkot, bővítenék a strandot és a fedett élményfürdőt, megépítenék a Tahiti Beach szabadtéri wellnessfürdőt, promenádot alakítanának ki.

Hortobágyon 3 milliárd forint hazai forrás juthat világörökségi helyszín fejlesztésére. A község tucatnyi településsel osztozik a Tisza-tó aktív turizmusfejlesztése keretében kerékpáros infrastuktúra bővítésre szánt közel 2,5 milliárd forinton.

Külön nevesít a kormányhatározat egy kiemelt térségi szintű fejlesztést 2,83 milliárd forint hazai támogatással; ebben többek közt gasztronómiai és borturisztikai mesterközpont kialakítása, horgászturisztikai fejlesztés szerepel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!