2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Okos térképet kapnak a Debreceni Egyetem hallgatóiForrás: dehir.hu
Utolsó módosítás: 2017-08-15 16:39:21
Címkék: Bihari hírek
Az információs térkép az elsősök és az új egyetemi polgárok tájékozódását segítheti majd.

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának most végzett tizenkét geográfus-geoinformatikus hallgatója (Agárdi Péter, Ficsór Kitti, Halmai Márton, Hegedűs Anett, Kanyok Gergő, Kiss Balázs, Ondok Lilla, Papp István, Petróczki Tamás, Tokár Dániel, Tóth Katalin, Vadas Erik) által elvégzett fejlesztés révén az elsősök és az új egyetemi polgárok hasznos információkat kaphatnak például a kerékpártárolókról, a tanulmányi osztályok nyitvatartásáról, a fénymásolók, az orvosi rendelők, a büfék, a posták, a pénzváltók, az élelmiszerboltok, a templomok helyéről.

A geográfus mesterképzés geoinformatika szakirányán végzett hallgatók a földrajzi projektmunka tantárgyhoz kapcsolódóan fejlesztették ki a speciális tematikus térképet. A feladat során a gyakorlatban is hasznosítani tudták a képzés alatt elsajátított tudást.

A Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszék tervei szerint a geográfus-geoinformatikus hallgatók a következő tanévben újabb hasznos alkalmazást készítenek az egyetemi polgárok számára.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!