2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Esztergomban járt a Debreceni Virágkarnevál Szent Koronája Forrás: dehir.hu
Utolsó módosítás: 2017-08-15 16:56:39
Címkék: Bihari hírek
Nem mindennapi látványosság fogadta a járókelőket az esztergomi bazilika mellett. Két debreceni virágkocsi állt meg ott.

Augusztus 15-én Esztergomba kirándult a Debreceni Virágkarnevál két virágkocsija. Az egyik természetesen a Szent Koronát ábrázoló volt. A másik kompozíció részvétele is logikus volt, hiszen a Jó pásztor nevet viselő alkotás Debrecen és Esztergom közös virágkarneváli kocsijaként vonul majd fel a karneváli menetben.

A virágkocsikat elkísérte Széles Diána, Debrecen alpolgármestere is, aki elmondta: számára különösen nagy élményt jelent az alkalom. Egyrészt azért, mert a református Debrecen és a katolikus Esztergom találkozása jelképezi a magyarság összefogását.

- Másrészt hiába vagyok tősgyökeres debreceni, hiába látom minden évben a Szent Koronát ábrázoló kocsit a karneválon, mégis mindig beleborzongok az élménybe – hangsúlyozta Széles Diána.

Romanek Etelka, Esztergom polgármestere arról beszélt, hogy számukra a Szent Koronát vivő kocsi eljövetele egyfajta hazatérést jelent Szent István király otthonába. Hozzátette: az esemény Esztergom földrajzi helyzete miatt a határok túli magyarok számára is különös jelentőséggel bír.

A Szent Koronát, a karneválok állandó kompozícióját Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek megáldotta az esztergomi bazilika mellett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!