2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Az NB I. legszegényebb csapatában 2 millió forintot visz haza a legjobban kereső játékosForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-08-15 17:25:20
Címkék: Bihari hírek
A Balmazújváros játékosai 1000 eurót kapnak egy győzelemért.

A magyar élvonal legkisebb költségvetésével rendelkező Balmazújváros elnöke, Tiba István a csakfoci.hu-nak beszélt a csapat pénzügyi helyzetéről és a játékosok fizetéséről. Mint elmondta, a klub költségvetésének 75 százalékát az MLSZ központi támogatása teszi ki, míg a maradék 25 százalékot a város és a kisebb szponzorok biztosítják.

Azt is elárulta, hogy a legjobban kereső játékosuk havi 7 ezer eurót (vagyis átszámítva 2,1 millió forintot) vihet haza, a keret többsége viszont ennél jóval kevesebbet keres, ami azt jelenti, hogy 1 millió forint alatti fizetést kapnak.

Tudjuk, hogy a magyar társadalom egészét nézve ezek is hatalmas pénzek, ugyanakkor az NB I.-ben alacsony fizetésnek számítanak

Elmondása szerint a pontprémium úgy lett kialakítva, hogy ne csak a siker miatt érje meg mérkőzést nyerni. A győzelemért 1000 eurót, a döntetlenért pedig 500-at kapnak a játékosok, függetlenül az ellenféltől.

Arra a kérdésre, nem irigykedik a Puskás Akadémia pénzügyi lehetőségeire, Tiba azt válaszolta:

Abból a szempontból van irigység, hogy nálunk nincs olyan vállalkozó, aki fele vagy negyed annyi pénzzel támogatna minket, de magára a klubra nem irigykedünk.

A Balmazújváros jelenleg 10. a bajnokságban, 1 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség áll a neve mellett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!