2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Elképesztő akciós ajánlata miatt büntetnék a teleshopcégetForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-08-15 17:30:46
Címkék: Bihari hírek
Nem tetszik a fogyasztóvédőknek, hogy két perc alatt lejáró akciót hirdettek.

Hiába ketyegett az óra, nem csak két percig élt az elképesztő akciós ajánlat – emiatt tettek hatósági bejelentést a WS Teleshop ellen. A Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület vette észre a multifunkciós kamera hirdetését – a multifunkciósság azt jelenti egyébként, hogy a kamera üzemmód mellett fényképet és szelfit is lehet csinálni vele, sőt, nem túl meglepő extraként hangot is felvesz.

A reklám alatt elindítottak egy kétperces visszaszámlálást, azzal, hogy aki ez alatt rendeli meg, az a 40 ezres ár feléért veheti meg a kamerát. Mindezt megismételhetetlen, egyedi ajánlatként tüntették fel – csakhogy valójában szó sincs 40 ezerről, a 19 900 forint a termék valódi ára bármikor máskor is. A fogyasztóvédőknek nem volt nehéz dolguk, hogy erre rájöjjenek, elég volt felmenni arra a két honlapra, amelyeknek a címét megadták a tévés reklámban.

A fogyasztónak nincs ideje átgondolni, illetve megfontolni az akciós ajánlatot, esetleg tájékozódni a termék valódi áráról, hiszen az idő ketyeg, és ha kihagyja az akciót, akkor már csak dupla áron juthat később a termékhez – legalábbis ezt mondják a reklámban. Márpedig a törvény szerint ha a reklámozó nem hagy elég időt, hogy a vásárló döntsön, az tisztességtelennek minősül.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!