2024. április 24. Szerda, György.
 
5 tipp, hogy ne totális anyagi csőddel induljon a szeptemberForrás: penzcentrum.hu
Utolsó módosítás: 2017-08-15 17:38:50
Címkék: Bihari hírek
Sok magyar csak a nyár utolsó hónapjában utazik el valahova kikapcsolódni. A pihenés azonban csak akkor lehet teljes, ha ezekben a napokban nem kell aggódnunk a pénzügyek miatt. Ezért ma 5 tippet mutatunk, amivel sok pénzt megspórolhatunk a nyaralás alatt és így hazatérve sem kell majd azon aggódni, mennyit költöttünk.

1. Amit csak tudsz, fizesd ki előre

Legyen szó a szállásról, belépő vagy akár buszjegyekről - mindent, amit csak tudunk már érdemes előre kifizetnünk, így a nyaralásunk alatt nem kell majd azzal foglalkozni, hogy marad-e még elég pénzünk egy-egy belépőre. Ráadásul előre is sokkal jobban fel tudunk készülni, hogy mennyi pénzre lesz szükségünk az utazásunk alatt.

2. Utolsó napra tartogasd a nagy durranást

A legjobb és sokszor a legdrágább programokat érdemes a nyaralás utolsó napjára időzíteni. A kutatások szerint ugyanis az utolsó nap nagy befolyással van arra, hogy végül, hogyan emlékszünk vissza az egész nyaralásra.

3. Biztos szükségem van rá?

A souvenir boltok mellett sétálva nagyon könnyen elcsábulhatunk, hogy mi is vásároljunk magunknak egy hűtő mágnest vagy egy szuper bögrét. A legtöbben ilyenkor azt érzik, hogy sehol máshol nem juthatnak ezekhez az egyedi darabokhoz. A szakemberek azonban azt tanácsolják, ilyenkor mindig tegyük fel magunknak a kérdést: valóban szükségünk van erre az egyedi darabra? Vagy sokkal inkább csak egy tömegtermékről van szó?
4. Nem mindig a legolcsóbb a legjobb döntés

Persze csábító lehet egy nagyon olcsó szállodai szoba, vagy esetleg egy repülőjegy. Mielőtt azonban valami ilyesmit vásárolnánk, mindig vegyünk figyelembe, hogy a fapados jártok és az olcsóbb szállodák is általában a külvárosba szólnak. Tehát rengeteg pénzt elkölthetünk arra, hogy bejussunk a fővárosba, ahol egyébként azok a látnivalók vannak, amelyekre valóban kíváncsiak vagyunk.

5. Nyaralás otthon?

Elsőre furán hangzik, de nem szabad elvetünk az otthoni nyaralás ötletét sem. Annak érdekében, hogy a pihenés teljes legyen érdemes néhány napra takarítót fogadnunk, ételt rendelnünk, vagy esetleg belünk egy étterembe. Maradhatunk otthon is, de szinte biztos, hogy a közelünkben is akad néhány turistalátványosság, amit még sosem látogattunk meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!