2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Modernizálják, gyorsabbá és biztonságosabbá teszik a vonatközlekedéstForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2017-08-16 16:03:42
Címkék: Bihari hírek
Elkezdődtek a munkálatok a Püspökladány–Ebes vasúti pályaszakaszon; többek közt az ebesi állomás átépítését készítik elő. A beruházás folytatása annak a felújításnak, mely nemrég fejeződött be a Püspökladány–Szajol szakaszon.

A Szajol–Püspökladány vonalszakasz átépítése után folytatódik a 100-as számú vasútvonal felújítása. A Püspökladány–Ebes szakasz munkaterület átadása a vállalkozó részére július 3-án megtörtént. Jelenleg a nyíltvonali nagygépes átépítés előkészületi munkái folynak a Püspökladány–Kaba, Hajdúszoboszló–Ebes vonalszakaszokon, valamint Ebes állomáson történik előkészület a későbbi állomásátépítéshez – tudatta érdeklődésünkre Karcagi Orsolya, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója.

2020-ra végeznének

Mint korábban már írtuk, Püspökladány és Ebes között a sínpálya mellett átépítik az állomások vágányait, peronjait, aluljárókat létesítenek, akadálymentesítenek. Modernizálják az állomásépületeket, továbbá korszerűsítik a biztosítóberendezéseket, új kábelhálózatot építenek ki, új információs kijelzőket telepítenek, P+R parkolókat alakítanak ki, valamint Kaba új közúti átkelőt is kap. A következő lépcsőben – a tervek szerint – az Ebestől Apafáig tartó szakaszt újítják fel. A fejlesztés után elvileg akár 160 kilométer/óra sebességgel is járhatnak a vonatok. Mindezzel 2020-ra végeznének, habár már most némi csúszásban van a beruházás.


Fotó: Derencsényi István

A Püspökladány és Ebes közötti 32 kilométer hosszú pályaszakasz felújítására kiírt közbeszerzést Mészáros Lőrinc cége, az R-Kord Kft. nyerte a fővárosi V-Híd Zrt.-vel közösen; a konzorcium a becsült 69 milliárdnál több, 75 milliárd forintért vállalta a kiírásban szereplő munkák elvégzését.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!