2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Vegyszer a szembe, égõ cigi az orrbaForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-02 18:19:29
Egy brit kampánycsoport szerint tévedés azt hinni, hogy csak nõk esnek áldozatul a családon belüli erõszaknak.

Állításuk szerint átlagban minden harmadik héten egy férfi is meghal a feleség vagy az élettárs terrorjának áldozataként Nagy-Britanniában - közölte hétfõn a Sky News.

A Rupert Murdoch tulajdonában lévõ brit média példaként megszólaltatott egy férfit, aki szerint volt partnere, Michelle Williamson terrorizálta õt. Ian McNicholl azt állította, hogy a nõ fehérítõt fröcskölt a szemébe, égõ cigarettát nyomott az orrába, és tüzes vasalót a karjára. A férfi azt is állította, hogy a nõ egyszer kalapáccsal ütötte a vállát, méghozzá olyan erõvel, hogy megrepedt a kalapács nyele.

„Az ember nem is tud már magára gondolni, vagy arra, hogy elmeneküljön. Egy pont után már csak az foglalkoztatja, hogy a másik kedvére tegyen, hátha akkor békén hagyja” - mondta Ian McNicholl. A férfi hozzátette: „Bizarrnak hangzik, de szerettem õt.” Azt is elmondta, hogy az öngyilkosság gondolata foglalkoztatta, de végül megmentették a szomszédok, akik értesítették a rendõrséget, és „így véget ért a tíz hónapon át tartó rémálom.”

2009 áprilisában Michelle Williamson-t 18 év börtönre ítélte egy bíróság. Nagy-Britanniában egyébként egy úgynevezett tudatossági kampányhét kezdõdött. Dr Steve Connor, a családon belüli erõszakkal foglalkozó nemzeti központ egyik vezetõje szerint „egy férfinak nehéz felfognia, hogy õ is lehet áldozat, mivel a számára szégyent, zavarodottságot okoz, hogy az erõs férfi társadalmi képének nem felel meg.”

A Sky News online kiadásában a tudósítás megjelenésekor tömegében jelentek meg kommentek férfiaktól, akik maguk is azt állították, hogy párjuk erõszakos természetének áldozatai.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!