2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Színes „finomságok” a lecsófesztiválraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2017-08-18 20:50:15
Címkék: Bihari hírek
Megmutathatták alkotótehetségüket a debreceni és az esztári fiatalok.

A közelgő lecsófesztiválra készülődve ötletes dolgokat készítenek a fiatalok Esztárban. A környezetvédelem és az újrahasznosítás jegyében zajló alkotótáborban a debreceni Koós Károly Művészeti Szakközépiskola húsz diákja és négy tanára, valamint esztári fiatalok, az ifjúsági csoport tagjai mutatják meg kreativitásukat.

A munka a Erdődy-Szunyogh Kastéllyal szembeni, ötletesen elnevezett Window-házban, illetve annak udvarán zajlott: a fiatalok pet-palackokból, régi bútorokból, textíliákból, papírból, régi gumiabroncsból készítettek dekorációs tárgyakat a fesztiválra.


Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

– A tevékenykedésben helyi idősek is részt vettek önkéntesen, ők befőttes üvegeket díszítettek textilcsíkokkal, régi függönyből vágott virágmintákkal. Láthatunk festett kavicsokat, pet-palack kupakokból kirakott képet, papírból virágokat. A lecsófesztivál fő helyszínén, a kastély udvarán álló fa is „felöltözött” a diákok révén. Különféle dísz- és használati tárgyak készültek az ügyes kezeket dicsérve – tájékoztatta lapunkat Réz Tamás, a csoport segítője.

A mintegy 1300 lelkes községben augusztus 25-én és 26-án rendezik meg a lecsófesztivált, Esztár legfontosabb gasztroeseményét.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!