2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
A fényjelzőnél szenvedett balesetet a 2-es villamosForrás: dehir.hu
Utolsó módosítás: 2017-08-18 21:10:49
Címkék: Bihari hírek
Hiába vannak több helyen lámpák a 2-es villamos baleseti gócpontjában, még így sem sikerült elkerülni az ütközést.

A Dienes László Középiskolánál személyautóval ütközött a 2-es villamos, ezért forgalmi rend változás volt érvényben a vonalon – közölte a DKV.

Előzetes információk szerint abban a kanyarban történt az ütközés, ahol a szerelvény áthalad az út jobb oldaláról a két útsáv közé. A villamos a Doberdó utca irányába haladt, míg az autós az ellenkező irányba, a Füredi út felé közlekedett.

Ezen a szakaszon egyébkét fényjelző berendezést szereltek fel éppen annak érdekében, hogy az autósok figyelmét egyértelműen felhívják arra, ha közeledik a villamos. A lámpa tehát már jóval hamarabb pirosra vált, mint amikorra odaér a szerelvény.

Az autós nem adott elsőbbséget a villamosnak, ezzel együtt figyelmen kívül hagyta a lámpa piros jelzését. Úgy tudjuk, a balesetben az autó sofőrje könnyebben megsérült.

A DKV tájékoztatása szerint a helyszínelés ideje alatt a villamosok három szakaszban közlekedtek:

- Nagyállomás - Kálvin tér - Nagyállomás
- Hunyadi János utca - Nádor utca - Hunyadi János utca
- Dienes László Középiskola - Doberdó utca - Dienes László Középiskola

A Kálvin tér - Hunyadi János utca, valamint a Nádor utca - Dienes László Középiskola között a 2-es villamosok közlekedése szünetelt. A teljes vonalon csak átszállással lehetett közlekedni.

Ezen az útszakaszon egyébként azért szereltek fel fényjelzőket még 2015 végén, mert a járat három évvel ezelőtti elindulását követően a Thomas Mann utcán rendszeresen törtek az új szerelvények. Egy ideje már nem volt baleset a gócpontnak is nevezhető útszakaszon, most azonban újra karambolozott a járat. Úgy látszik, már a fényjelzés sem védi meg teljes biztonsággal a 2-es villamosokat Debrecenben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!