2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Nagyok egymás között: ezért fizet évente milliárdokat a Google az Apple-nekForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-08-18 21:16:30
Címkék: Bihari hírek
Nem adják ingyen azt, hogy egy alkalmazás alapértelmezett legyen egy olyan népszerű eszközön, mint amilyen az iPhone.

Igen sokba kerül az, hogy a Google legyen az alapértelmezett keresőmotor az iPhone-okon és iPadeken. Hogy pontosan mennyibe is, arról az Apple nem árult el részleteket, de – írja a Business Insider – a Bernstein elemzője, Toni Sacconaghi évi hárommilliárd dollárra (azaz körülbelül 777 milliárd forintra) taksálja ezt az összeget.

Amit viszont pontosabban lehet tudni: 2014-ben egymilliárd dollárt fizetett a Google az Apple-nek (ez egy bírósági aktából derült ki), ez része volt annak az egyezségnek, amit a Google kötött az Apple-lel, hogy visszaoszt neki az iPhone és iPad felhasználóktól származó bevételéből. Ennek százalékos mértéke nem ismert, azonban a Bernsteinnél úgy 34 százalék körüli becsülik.

A piackutató cég ezután az Apple és a Google számainak növekedését vette alapul 2014 és 2017 között, s ebből következtette ki a már említett hárommilliárd dolláros összeget. Az Apple tovább növelheti a bevételeit, ha iOS-en belüli alapértelmezést kínál fel más alkalmazásoknak, például a Facebooknak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!