2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Tovább romolhat a belvíz-helyzetForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-04 17:56:56
Az átlagosnál kétszer nagyobb a belvíz által elöntött területek nagysága az országban, és ha az elõrejelzéseknek megfelelõen csapadékosabbra fordul az idõjárás, a helyzet tovább romolhat ...

- mondta a Független Hírügynökségnek a Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság (VKKI) fõosztályvezetõje csütörtökön. Szentiványi Árpád közölte azt is, hogy az árvizi helyzet viszont javulhat, jelenleg is már csak 364 kilométeren van készültség a folyókon.

Az árvízi helyzet részleteirõl a VKKI fõosztályvezetõje azt mondta: nagyobb, tehát II. fokú készültség már csak a Berettyón, Hortobágynál van, kisebb, tehát elsõ fokú a Bodrogon, a Zagyván és a Tisza Kisköre alatti részén.

A belvízi helyzetrõl a szakember azt mondta: a szerdainál valamivel kisebb terület, összesen 170 ezer hektár van elöntve belvízzel, ebbõl 80 ezer vetés és szántó. Az egy nappal korábbihoz képest azonban plusz egy vízügyi igazgatóság, a közép-dunántúli is dolgozik már csütörtökön, tehát az összes 12 közül már 11. Ugyanis a Duna vízszintje is kissé megemelkedett, a csatornákon már nem folyik le a víz, azért Bátánál is szivattyúzni kell - tette hozzá.

A fõosztályvezetõ közölte azt is, hogy egy átlagos év hasonló idõszakában 80-100 ezer hektárt önt el a belvíz, tehát jelenleg ennek a kétszerese van víz alatt. Ráadásul mivel a meteorológia hétvégére csapadékot jósol, tovább romolhat a helyzet. Ez a csapadék azonban nem befolyásolja az árvízi helyzetet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!