2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Október 26-án kezdõdik a téli idõszámításForrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-10-22 08:20:53
Október 26-án, vasárnap hajnalban kezdõdik a téli idõszámítás. Az órákat hivatalosan hajnali háromkor kell egy órával visszaállítani.

A MÁV menetrendje emiatt nem módosul. Néhány nemzetközi és belföldi vonat viszont a határállomáson, illetve a kiinduló állomáson várja be az új indulási idõt - tájékoztatott a vasúttársaság közleményében.

Az óraigazítás hajnalán a nemzetközi vonatok közül a Bécs-Budapest-Bukarest-Budapest-Bécs útvonalon közlekedõ Dacia expressz mindkét járatát Magyarországon éri az óraátállítás. A vonatok Békéscsabán, illetve Lõkösházán várják be a téli idõszámítás szerinti indulási idejüket, körülbelül egy órát várakoznak majd. A Beograd nemzetközi gyorsvonat Belgrád felõl érkezõ budapesti járata pedig Kiskunhalason várakozik majd.

A belföldi vonatokat még kevésbé érinti a változás, hajnalban ugyanis még alig járnak szerelvények. Azokat a kettõ és három óra közötti személyvonatokat, amelyek menetrend szerint hajnali három óráig nem érkeznek meg a célállomásukra, a vonatindító állomások már a téli idõszámítás szerint indítják.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!