2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Calici vírus fertõz a salgótarjáni kórházbanForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-09 15:00:35
Nemcsak a látogatást tiltották meg a salgótarjáni kórház több osztályán, de a betegfelvételt is korlátozták az utóbbi napokban a halmozódó bélgyulladásos esetek miatt, amelyeket cCalici vírus okozott.

Surján Orsolya, a salgótarjáni Szent Lázár Nógrád Megyei Kórház infektológus adjunktusa a Független Hírügynökségnek elmondta: A belgyógyászati osztályukon söpört elõször végig az elsõsorban hasmenéses tünetekkel járó fertõzés. Csak ezen az osztályon 15 beteg kapta el a légutakon terjedõ vírust. Jelenleg a traumatológián és a rehabilitációs részlegen fekvõ három-három betegnél mutatkoznak a vírusfertõzés tünetei.

Több osztályon látogatási- és betegfelvételi tilalmat rendeltek el, a baleseti részlegen ettõl függetlenül fogadnak betegeket, ahol erre szükség van, ott a kórházon belüli elkülönítéssel próbálják a további fertõzõdéseket megelõzni. A részleges látogatási-, illetve betegfelvételi tilalmat az utolsó észlelt eset után egy héttel oldják majd fel a salgótarjáni kórházban - tette hozzá Surján Orsolya.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!