2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Élve született a halottnak hitt elefántborjúForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-10 19:13:19
„Csoda” történt az egy ausztrál állatkertben szerdán, legalább ezt állítják a park dolgozói. A gondozók nagy meglepetésére élve született meg egy elefántborjú dacára annak, hogy az elõzetes orvosi vizsgálat azt állapította meg: a bébi elpusztult az anya méhében.

A Sydney-ben található Taronga állatkert hétfõn közölte, hogy az ultrahangos vizsgálatok szerint a kis elefánt elpusztult, mert olyan pozícióba került a Porntip nevû az ázsiai elefánt méhében, amelybõl nincs élve születés. Dr Thomas Hildebrandt, vezetõ állatorvos az ausztrál médiának azt mondta hétfõn, hogy ilyen körülmények között csoda lenne, ha a kis állat élve születne.

Cameron Kerr, a park igazgatója szerdán aztán azt közölte, hogy mindenki nagy meglepetésére és örömére, a kis hímelefánt világra jött és az élet jeleit mutatta. „Folyamatosan ellenõrizzük az egészségi állapotát, azt biztos, hogy él, de azt még túl korai lenne kijelenteni, hogy túl is éli ezt a nehéz idõszakot” - mondta az igazgató.

A Taronga park egyik azon állatkerteknek, amelyek részt vesznek a veszélyeztetett ázsiai elefánt megmentési és tenyésztési programjában. Becslések szerint 30 ezer ázsiai elefánt él a vadonban, és a számuk rohamosan csökken. Az elsõ ázsiai elefánt 2006-ban érkezett Thaiföldrõl a parkba. A "csodabébi" mesterséges megtermékenyítéssel fogant. Az elsõ "lombik-elefánt" egy nõstény volt, amely januárban jött világra a melbourne-i állatkertben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!