2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Újabb tanárverés?Forrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2008-10-23 21:11:17
Az a hír járja Berettyóújfaluban, hogy nem rég az egyik iskolában diák támadt tanárra. A pletyka szinten kapott információt hivatalos források ugyan nem erõsítették meg, de már senki nem lepõdne meg azon, ha a késõbbiekben kiderülne, hogy a hírnek van valóságalapja.

Sajnos mostanában egyre több ilyen esetrõl lehet hallani a híradásokban. Tavalyelõtt Darvason is elõfordult, hogy egy tanárnõt bántalmazott az egyik tanítványának bátyja. Az üggyel az országos sajtó is foglalkozott.


A gyerekek, kamaszok agresszivitásukat nem csak egymáson, hanem tanáraikon is gyakorolják. Többen úgy vélik, hogy az internet, a véres akció filmek a hibásak, mások pedig a családi hátteret okolják. Pedig talán nem is egyetlen okban kellene keresni a bûnbakot. Az egyre szaporodó gyermek és ifjúkori agresszióért valószínûleg az egész társadalom felelõs.

 

Az az életmód, amiben a szülõk, a tanárok képtelenek õszinte figyelmet biztosítani a gyerekeknek, és nem tudják kivívni a kellõ elismerést, tiszteletet, ami a korábbi társadalmakban adott volt, bizony nem kedveznek a felnövekvõ generáció normális lelkivilágának kialakulásához. Nagyon hiányzik az erkölcsi háttér, az idõsebb generációnak járó megbecsülés, ami még nagyszüleink, szüleink korában teljesen természetes volt.

 

A pszichológusok, a pedagógusok, a gyermekekkel foglalkozó szakemberek folyamatosan törik a fejüket, mi lenne a legjobb megoldás, ami változást hozhatna.

 

Önnek mi a véleménye a gyermekkori agresszivitásról, a tanárverésekrõl? Várjuk hozzászólásaikat!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!