2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Új szervezet utalja, de így is időben megérkeznek a nyugdíjakForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-10-03 21:18:38
Címkék: Bihari hírek
A Magyar Államkincstárhoz került a feladat, hogy kifizessék a nyugdíjakat. A kormány azt ígéri, a nyugdíjasok nem fogják megérezni a változást.

Novembertől változatlan menetrendben érkezik a nyugdíj, mindenki a szokásos időpontban fogja megkapni a járandóságát – nyugtatott az NGM. A parlamentben ma délelőtt megszavazták, hogy ezentúl az Országos Nyugdíj Főigazgatóság (ONYF) helyett már a Magyar Államkincstár (MÁK) végzi a nyugdíjkifizetést, de a minisztérium ígéri: ez nem fogja érinteni a nyugdíjak kifizetését.

A kormány célja, hogy lehetőség szerint mindennemű költségvetési kifizetés, így a nyugdíjkifizetés is a Magyar Államkincstáron keresztül történjen. A szükséges személyi állomány, valamint a magas színvonalú technikai feltételek egyaránt rendelékezésre állnak ahhoz, hogy maradéktalanul teljesíteni tudja a nyugdíjak kifizetését is – írta az NGM.

A nyugdíj postai kézbesítésnél változatlanul november 15-tól, illetve december 4-től kezdődően 12 munkanap alatt, míg bankszámlára való átutalás esetén november 10-én, majd december 4-én érkezik a járandóság.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!