2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Ötödével bővülhet a netes kereskedelemForrás: uzletresz.hu
Utolsó módosítás: 2017-10-03 21:37:46
Címkék: Bihari hírek
Várhatóan 20 százalékkal bővülhet idén az internetes kereskedelem Magyarországon, forgalmának összértéke pedig elérheti a 370 milliárd forintot az év végére - mondta Vámos György, a Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Az utóbbi időben az élelmiszerek internetes forgalma is jelentősen emelkedett a nemzetközö adatok szerint, Angliában az élelmiszer-vásárlás tíz százalékát már a webes áruházakon keresztül intézik.

Az e-kereskedelem speciális üzletág, ezért a vásárlót a kereskedőknek előre kell tájékoztatni mindenről, az interneten vásárolt terméket pedig 14 napon belül indoklás nélkül vissza lehet küldeni.

Az eladott termékekért mindig a kereskedő felel, így a beszállítóval, vagy a márkaszervizzel kapcsolatos ügyeket is neki kell intéznie.

Vámos György azt javasolta, hogy a fogyasztók a kereskedelmi kamarák mellett működő békéltető testületekhez forduljanak, ha kifogásaikat nem rendezik - ezek elérhetőségét a webáruházak honlapján lehet megtalálni -, de a fogyasztóvédelmi hatósághoz is fordulhatnak a járási kormányhivataloknál.

Az e-kereskedelem bővülése azt mutatja, hogy a vásárlók az esetleges fogyasztóvédelmi problémák ellenére is elégedettek a webáruházak szolgáltatásaival.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!