2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Egyre kevesebben tartoznak a rezsivelForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2017-10-03 21:51:12
Címkék: Bihari hírek
Tovább csökkent a hátralékos fogyasztók száma és a rezsitartozások összege - ezt közölte a legfrissebb adatok alapján a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MTI-vel kedden.

A hivatal szerint a rezsicsökkentés hatására csökken a hátralékosok száma a földgáz, a villamos energia és a távhő ágazatban is. 2013 óta (vagyis, ahogy a MEKH megjegyzi, a tesicsökkentés első üteme óta) a földgázszámlájuk kiegyenlítésével késésben lévő hátralékosok száma több mint 300 ezer fővel, az összes tartozás pedig közel 20 milliárd forinttal csökkent; a lakossági villamosenergia-fogyasztóknál több mint 260 ezerrel kevesebb hátralékos van, a be nem fizetett összeg 12,5 milliárd forinttal lett kevesebb; távhővel pedig 20 ezerrel kevesebben tartoznak, a tartozások összege pedig közel 3 milliárd forinttal mérséklődött.

Az MEKH szerint lakossági fogyasztók esetében a földgáz átlagárát nézve (3,33 eurócent/kWh) Budapest az Európai Unióban a második legolcsóbb főváros Bukarest után. Villamos energia tekintetében Budapesten a lakossági átlagár 2017 augusztusában 12,19 eurócent volt kilowattóránként, ez az európai uniós fővárosok között az ötödik legalacsonyabb ár.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!