2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Itt a döntés: elbocsát félezer embert a Magyar TelekomForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-10-04 16:52:07
Címkék: Bihari hírek
A Magyar Telekom közel 350 anyavállalati munkavállaló elbocsátásáról állapodott meg az érdekképviseletekkel, további nagyjából 160 fős létszámleépítés pedig a társasági projekt erőforrás-igények csökkenésével összefüggésben valósulhat meg.

Az érintett munkavállalók jelentős része várhatóan 2017 végével távozik a társaságtól - közölte a Magyar Telekom.

Az intézkedéssel felszabaduló személyi jellegű költség tömeg jelentős része a stratégiai növekedéshez kapcsolódó tevékenységek erőforrás-bővítését biztosítja - tették hozzá.

A végkielégítéssel kapcsolatos költségek teljes összege megközelítőleg 2,8 milliárd forintot tesz ki, melynek jelentős részét 2017 negyedik negyedévében könyveli el a cég.

A társaság közölte azt is, hogy munkavállalói átlagosan 5 százalékos bérfejlesztést kapnak 2018. január 1-jétől. Az intézkedések következtében várhatóan a munkaerő költségek nem változnak 2018-ban 2017-hez képest.

A Magyar Telekom a távozó munkatársak újra-elhelyezkedését aktív álláskereséssel, munkaerő-piaci tréninggel és személyes tanácsadással támogatja.

Abban bíznak, hogy ezzel a távozó, korszerű szaktudással rendelkező, szakképzett munkavállalók mihamarabb újra el tudjanak helyezkedni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!