2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Ne ijedjen meg, ha októbertől több gázszámlát kap, nem kell többet fizetniForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-10-07 17:38:31
Címkék: Bihari hírek
A Nemzeti Közművek földgázszolgáltatója egy borítékban egyszerre akár több havi részszámlát küld októbertől. Az új rendszer azokat a fogyasztókat érinti, akik nem diktálnak mérőállást, hanem korábbi éves fogyasztásuk alapján készített részszámlát kapnak. A számlák értéke, illetve befizetési határideje változatlan marad.

A Nemzeti Közművek a weboldalán tette közzé, hogy az éves elszámoló számla továbbra is önállóan érkezik majd. A bevezetési időszakban – attól függően, hogy a fogyasztó melyik hónapban kap éves elszámoló számlát – ennél kevesebb számla is lehet a borítékban.

A fogyasztók mostanában kapják kézhez utoljára a régi arculattal rendelkező számlákat. Novembertől a Nemzeti Közművek új, egységes márka bevezetésével a fogyasztók számláikat is az egységes arculati elemekkel ellátva kapják kézhez. A számla tartalmában nem lesz változás. Pontosan olyan papírszámlák érkeznek, amelyeket a fogyasztók eddig a szolgáltatótól kaptak, tehát a változás csak annyi, hogy az eddig havonta kapott boríték helyett, három havonta kapnak papír alapú számlát.

A Nemzeti Közművek fogyasztói számára továbbra is elérhető az elektronikus számla szolgáltatás, amellyel időt és energiát tudnak spórolni a halmozódó papír alapú számlák nyilvántartása helyett, sőt ezzel a környezetvédelemhez is hozzájárulnak.

A Nemzeti Közművek szeretné minden fogyasztója fokozott figyelmét kérni abban, hogy mindig azt a számlaösszeget fizessék ki először, amelynek a leghamarabb esedékes a befizetési határideje. Az egy borítékban lévő csekkek jobb felső sarkában sorszámmal tudják a fogyasztók azonosítani az aktuális számlát. A földgázszámlák egyidejű, egy borítékban érkezése nem befolyásolja a csoportos beszedéssel történő, automatikus befizetést. Hónapról hónapra az adott gázszámlán szereplő fizetési határidő napján terheli a szolgáltató a bankszámlát.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!