2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Öregebbek a kazánjaink, mint az autóinkForrás: uzletresz.hu
Utolsó módosítás: 2017-10-09 19:21:37
Címkék: Bihari hírek
A legtöbb háztartásban már bevett szokás, hogy szakembert hívnak és ellenőriztetik a lakásban található gázkészülékeket. Erre egyre nagyobb szükség van, hiszen hazánkban a gázkészülékek életkora a 20 évet is meghaladja, ami az autóállománynál is öregebb. Ez azt is jelenti, hogy sok esetben a csere a jobb választás.

A gázkészülékek vizsgálatát mindig szakemberrel kell végeztetni, csak a gázszolgáltató által nyilvántartott, mestervizsgával rendelkező szakembereket célszerű megkeresni. A nem megfelelően működő konvektor vagy elavult kazán ugyanis az egész család életét veszélyeztetheti, így fontos odafigyelni.

Megéri ugyanakkor minőségi cserébe beruházni Váradi Tamás, az Ariston Thermo Hungária Kft. vevőszolgálati vezetője szerint. Ha csak a kazánt kell cserélni - mert a kémény korszerű és radiátorok is vannak - akkor nem kell hatalmas kiadással számolni, 200-500 ezer forintból megvan egy kazán.

Ha a kondenzációs kazán beépítéséhez a kéményt is bélelni kell, az megdobja a költségeket, ugyanakkor ezek a kazánok 20-30 százalékkal alacsonyabb összegű számlát eredményeznek.

Ahol a konvektort kell gázkazánra cserélni és kéményt is kell bélelni, ott még nagyobb büdzsére van szükség és kötelező gáztervet is kell készíteni. Ilyenkor minden esetben épületgépész szakember segítségét kell kérni, hogy az adott ingatlanra vonatkozóan számolja ki a legelőnyösebb megoldást.

A költségeket illetően milliós nagyságrendben kell gondolkodni.

Az idei évben a megszokottnál több segítséget kaphatnak azok, akik pénzügyi támogatást szeretnének igénybe venni a korszerűsítéshez. Az Otthon Melege Program 2017-ben a gázkészülékek cseréje mellett a kéményekre és a konvektorok cseréjére is nyújt támogatást sok más mellett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!