2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Egyre többet vásárolunk éjszakaForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2017-10-11 17:22:19
Címkék: Bihari hírek
Idén január és augusztus között 1,8 milliárdforint volt a Fashion Days magyarországi bevétele. Ez a vártnál magasabb, 44 százalékos növekedést jelent a tavalyi év első nyolc hónapjához képest. A Romániában és Bulgáriában is jelenlévő webshopon egyre több a megrendelés az éjjeli órákban.

A Fashion Days fél éves elemzése alapján, az online vásárlás rugalmasságát kihasználva, egyre többen választják az éjszakai, vagyis az éjfél és reggel 6 óra közötti vásárlást. M
agyarországon az éjszakai vásárlások 71 százalékát mobiltelefonról kezdeményezték, 10 százalék pedig tabletről vásárolt szívesen.
Ez az arány a három Fashion Days ország közül Magyarországon a legmagasabb.

Jobbak lettek az előre jósoltnál a régió legnagyobb divatportáljának eredményei az év első nyolc hónapjában. A cégcsoport összesen 60 százalékos, azaz 41,5 millió eurós növekedést mutatott ebben az időszakban. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor a Fashion Days 50 százalékkal jobb teljesítménnyel zárja majd az évet, mint 2016-ban.

A három országnak több mint 700 ezer vásárlója volt az elmúlt években, és csak ebben az elmúlt nyolc hónapban 2,18 millió terméket értékesítettünk" – nyilatkozta Robert Berza, a Fashion Days vezérigazgatója.

Az éjszakai vásárlások során megrendelt legnagyobb értékű termék itthon egy Dolce & Gabbana ruha volt 154 340 forint értékben. Magyarországon a megrendelések átlagértéke 21 ezer forint volt az elemzett időszakban, melyek nagy része női vásárlóktól érkezett.
Míg Romániában és Bulgáriában a legtöbb éjszakai vásárlást éjfél és egy óra között regisztrálták, a magyarok szeretik a vásárlást inkább korán kezdeni. 54 százalékuk reggel 5 és 6 óra között adta le rendelését. Az viszont mindhárom országra igaz, hogy a legkevésbé forgalmas időszak hajnali 4 és 5 óra közöttre esik.

A cég október elejétől már bevezette a pick-up pontokon és postákon történő csomagátvételt, valamint a csomag ellenőrzése kézhezvételkor funkciót. Átmeneti újdonságként mától október végéig ingyenes szállítást biztosít a webshop minden megrendelésre, miközben készülnek az ősz legnagyobb dobására, a Black Friday akcióra is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!