2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Frankó Istvántól búcsúztakForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2010-03-16 09:54:53
Bagamérban és Csökmõn is elbúcsúztatták Frankó István nyugalmazott, aranydiplomás tanárt. Szülõfalujában március 12-én temették el refomátus szertartás szerint, majd március 15-én lakóhelyén, Csökmõn is megemlékeztek róla a református templomban.

Frankó István március 6-án váratlanul hunyt el egy kirándulás közben, Kecskeméten, a Cifrapalota elõtt. Halála megdöbbenéssel töltötte el családját, és Csökmõ lakosságát. Frankó István 1976 óta élt Csökmõn, és nyugdíjazásáig tanított a helyi általános iskolában. Késõbb is aktív részese volt a község közéletének. Alapítótagja volt a tizenegy éve indult helyi lapnak, a Csökmõi Mozaiknak, melyben többszáz cikke jelent meg. Tagja volt a szavazatszámláló bizottságnak, rendszeresen szónokolt a községi ünnepségeken, és több, mint százötven embert búcsúztatott el polgári temetéseken.

 

Március 15-én nagyon hiányzott Csökmõ ünneplõ közössége közül. Épp ezért az õt szeretõ barátok, kollégák összefogásával ünnepség után a református templomban emlékeztek meg róla. Kiss István lelkész hálaadó megemlékezõ Istentiszteletet tartott, V. Tóth Katalin (volt tanítványa, és a Csökmõi Mozaik Egyesület elnökhelyettese) egy szavalattal búcsúzott, B. Kiss Andrea (volt tanítványa, a Csökmõi Mozaik felelõs szerkesztõje) és Pozsár Ferencné nyugdíjas tanárnõ (volt kollégája) egy-egy beszéddel emlékeztek meg róla.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!