2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Megállapodott a Tesco a béremelésrőlForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2017-10-14 19:31:23
Címkék: Bihari hírek
Megállapodott a Tesco a szakszervezetekkel pénteken a béremelésről és a létszámbővítésról, írja az MTI. A szakszervezetek elmondták, hogy így nyilván nem lesz több sztrájk, a megállapodással a sztrájktárgyalások lezárultak, a sztrájkbizottságok leállnak.

A Tesco a megállapodás szerint 2017. szeptember elsejétől - visszamenőleg - bruttó 179 000 forintra emeli a havi bérminimumot. Minden teljes munkaidős, áruházi, valamint raktári munkatárs fizetése a cafeteriával legalább bruttó 191 000 forint lesz, ami kiegészülhet pótlékokkal és egyéb bérkiegészítéssel. Egy budapesti zöldségáru-feltöltő bére így jellemzően meghaladja majd a bruttó 220 ezer forintot.

Megállapodás született arról is, hogy mely területeken vesznek fel több száz munkatársat, illetve melyek azok a területek, ahol hatékonyabb munkaszervezéssel jelentősen csökkenthető a munkavállalók terhelése.

Bubenkó Csaba, a kisebbik érintett szakszervezet, Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) elnöke szerint a megállapodással a kereskedelemben korábban nem tapasztalt mértékű béremelés valósult meg.

Karsai Zoltán, a nagyobbik szakszervezet, Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) Tesco alapszervezet azt tette még hozzá, hogy "azzal a tudattal álltunk fel a tárgyalóasztaltól, hogy a konstruktív egyeztetésnek ebben a formában igenis van értelme. Hiszünk benne, hogy ugyanezt elmondhatjuk majd a jövő évre vonatkozó bértárgyalások lezárása után is.

Pártos Zsolt, a Tesco ügyvezetője szerint pedig a cég továbbra is hisz a párbeszédben, és hogy a szakszervezetek valódi partnerként viselkednek a vállalattal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!