2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A magyarok 63 százaléknak semmilyen tartaléka nincs, egy hónap után becsődölneForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-10-21 16:29:13
Címkék: Bihari hírek
Nem éppen hízelgő adatok vannak az állam teljesítményét értékelő jelentés mellé készített közvélemény-kutatásban.

A magyar lakosság 63 százaléka annyi tartalékot sem tud összeszedni, hogy egy hónapig fenn tudja tartani mostani életszínvonalát, ha megszűnnek a rendszeres bevételei – derül ki a Népszava cikke szerint a héten nyilvánosságra hozott Jó Állam Jelentés mellékleteként elkészített közvélemény-kutatás családok pénzügyi helyzetét felrajzoló fejezetéből.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államkutatási és Fejlesztési Intézetében készült elemzés adatai szerint, mindössze 1,2 százalék azok aránya, akik egy évnél hosszabb idő alatt sem roppannának össze, - tartalmazza a Nézőpont csoporthoz tartozó Kutatópont Kft. felmérése.

A családi pótlékot a válaszadók majdnem 60 százaléka kevesli, a családi adókedvezmény a megkérdezettek harmada számára puszta tévedés, a kismamák munkába való visszatérésének segítését több mint 43 százalék kevesli, úgy, hogy akiket nem érintenek ezek a támogatások, nagy százalékban nem válaszoltak.  A segélyek összegét 63 százalék nem tartja megfeleőnek, nagyjából ennyien gondolják úgy, hogy még két keresetből sem lehet felnevelni Magyarországon 3 gyereket, több mint 73 százalék szerint igazságtalan a magyar nyugdíjrendszer.

A fenti adatok ismeretében meglepő és merész állítás, hogy a lakosság egy tízes skálán majdnem 7-es erősséggel elégedett az életével – teszi hozzá a Népszava az adatokhoz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!