2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Tovább apadt a belvízForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-16 15:46:54
Tovább csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága - jelenleg 106 ezer hektárt borít víz. A szakemberek ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogyha újabb csapadék érkezik, akkor újra növekedhet a belvízzel elöntött területek nagysága. Árvízveszély közben továbbra sincs.

Jócskán javult a belvízhelyzet itthon - mondta a Független Hírügynökség kérdésére kedden délelõtt Iványi Krisztina, az Országos Mûszaki Irányító Törzs mûszaki ügyeletese. Február közepén még 175 ezer hektár volt víz alatt, ez mostanra 106 ezer hektárra csökkent. Az országban 103 szivattyútelepen dolgoznak szinte folyamatosan a szakemberek, ezek segítségével napi 6-6,3 millió köbméter vizet emelnek át a befogadókba.

Jelentõs csapadék a következõ napokban nem várható, így várhatóan tovább javul a helyzet. Iványi Krisztina ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a talaj továbbra is telített, tehát ha késõbb ismét esõ vagy hó hullna, akkor növekedhetne a belvízzel elöntött területek nagysága.

Árvízveszély közben továbbra sincs - tette hozzá a mûszaki ügyeletes. Az elmúlt hétvégén csak egy kevés hó hullott, így egyelõre nem kell tartani a folyókon árhullámtól. Mindössze a Hortobágy-Berettyó 86 kilométeres szakaszán van szükség elsõfokú védekezésre, de ez is inkább a belvízzel hozható összefüggésbe.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!