2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Milliós életmentő eszközök a Komádi Mentőállomásnak Forrás: Cserép Imre
Utolsó módosítás: 2017-11-26 19:50:17
Komádi - A 9 település közel 15 ezer lakosát ellátó Komádi Mentőállomás a K&H gyógyvarázs program jóvoltából olyan, a mentő ellátás alapvető felszereléseihez tartozó eszközökkel gazdagodhatott, mint a rögzítő készlet, a lélegeztető ballon, a motoros szívó és az elsősegély olló. A Komádi Mentőállomás munkatársait az esetek 80 százalékában kritikus esetekhez hívják, ezért elengedhetetlen, hogy modern és megbízható műszerekkel dolgozhassanak. Hiszen gyakran a másodpercekkel kell harcolniuk azért, hogy emberéleteket, olykor gyermekéleteket menthessenek.

Az életmentő eszközök átadására, amire a mentőállomás pályázott a napokban került sor.  Turbucz Tamás a mentőállomás vezetője köszöntötte a megjelenteket, köztük  Sándor Józsefet a K&H Csoport berettyóújfalui bankfiókjának vezetőjét, Dr. Korcsmáros Ferenc, az Országos Mentőszolgálat észak-alföldi régiójának igazgatóját, Újvárosy Andrást, az Országos Mentőszolgálat Hajdú-Bihar megyei vezető mentőtisztjét, Józsa Renátát a Well PR Ügynökség  munkatársát mentőállomás és a dolgozókat.

 

14 éve működik a bankcsoportunkban a gyógyvarázs programunk. Itt a magyar egészségügy igényeire reagált a bankunk, bemutatva a helyi kötődésünket és hosszú távú elkötelezettségünket A K&H működő műszerbeszerzési pályázatával lehetőséget nyújt a helyi orvosoknak ahhoz, hogy munkájuk során még jobban dönthessenek. A programhoz a K&H munkatársai is csatlakoztak, idén immár nyolcadik alkalommal ajánlották fel személyi jövedelemadójuk 1%-át. Az így összegyűlt több mint 1 millió forintot olyan modern műszerek beszerzésére fordították, mint baleseti rögzítő készlet, lélegeztető ballon, motoros szívó vagy elsősegély olló, amelyek a Komádi Mentőállomás rendelkezésére állnak mostantól, hogy a térség betegeit ellássák. - mondta köszöntőjében Sándor József a K&H Csoport berettyóújfalui bankfiókjának vezetője, majd átadta az életmentő eszközöket Turbucz Tamás állomásvezetőnek, aki a mentőállomás, de a lakosság nevében is megköszönte ezt az óriási segítséget. Ezt követően Hajnal Sándor a mentőállomás volt vezetője mutatta be egyenként az életmentő eszközöket.

 

„A K&H dolgozói által felajánlott összeg lehetővé teszi számunkra, hogy olyan korszerű  mentéstechnikai  eszközökkel végezhessük a munkánkat, amelyekkel nap mint nap magasabb, minőségibb  szinten  nyújthatunk segítséget a bajbajutottaknak. Ez nemcsak a bajtársak, a mentőállomás számára, hanem a környező lakosságnak is hatalmas érték” – emelte ki az ünnepség végén hozzászólásában Dr. Korcsmáros Ferenc, az Országos Mentőszolgálat észak-alföldi régiójának igazgatója.
Cserép Imre
tudósító

Fotók: Cserép Imre

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!