2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Bármilyen hihetetlen, alacsony nálunk a rezsiForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-11-29 16:45:54
Címkék: Bihari hírek
Az unió legalacsonyabbjai között maradtak a magyar energiaárak. Csakhogy eközben Európa-szerte csökkennek az árak, nálunk pedig stagnálnak vagy emelkednek.

Alig van olyan ország az EU-ban, ahol olcsóbb volna a háztartásoknak az energia, mint nálunk. Az Eurostat most tette közzé a 2016-os adatait, ezek szerint a lakossági gáz és az áram árában is a harmadik legjobb helyen állunk. Igaz, ezt nem a jövedelmekhez viszonyítva számolták, csak az energia egy egységére jutó árát hasonlították össze.

100 kWh elektromos áram például nálunk 11,3 euróba kerül, harmadannyiba, mint Dániában vagy Németországban. Az itthoninál csak Bulgáriában és Litvániában olcsóbb az áram. A gáz Bulgáriában és Romániában olcsóbb, mint Magyarországon.

Azonban az árak Európa-szerte csökkennek, miközben nálunk nem.  A lakossági áramellátás EU-átlagban 0,5 százalékkal lett olcsóbb egy év alatt, eközben Magyarországon nem változott az áramár. A gáz ára sokkal nagyobbat esett, 6,3 százalékkal lett olcsóbb, ehhez képest nálunk 1,2 százalékkal drágult.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!