2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Csak kitalálta a három lány, hogy elrabolták őketForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2017-11-30 15:38:22
Címkék: Bihari hírek
Megyénk egyik kisvárosában három lány nem ment kedden iskolába: a suli helyett inkább kitaláltak egy mesét az elrablásukról, ami miatt a rendőrségnek intézkednie kellett. A nyomozók a lányok meghallgatása után azonban gyorsan rájöttek a turpisságra. Mivel az élénk fantáziájú diákok a 14. életévüket még nem töltötték be, így nem büntethetők.

Hajdú-Bihar megye egyik kisvárosában három lány nem ment kedden iskolába, pedig nem voltak betegek, és más elfoglaltság sem akadályozta őket ebben. A suli helyett inkább kitaláltak egy mesét az elrablásukról. A nyomozók azonban a lányok meghallgatása után gyorsan rájöttek, hogy nem volt ott semmilyen terepjáró, amibe be akarták tuszkolni őket, így el sem kellett menekülniük a rablóktól, egyszerűen csak nem volt kedvük iskolába menni. Mivel az élénk fantáziájú diákok még a 14. életévüket sem töltötték be, így nem büntethetők, az ettől kezdve a szülők dolga, viszont nem mindig végződhet a vaklárma egy ejnye-bejnyével.

Kérdésünkre ugyanis a megyei főkapitányságtól megtudtuk, hogy aki a hatóságnál vagy közfeladatot ellátó szervnél vészhelyzetről vagy rendzavarásról valótlan bejelentést tesz, szabálysértést követ el. Annak minősül az is, ha a bejelentésben megjelölt helyszínre vonulnak, vagy egyéb intézkedésre kényszerülnek ezek a szervek. Még súlyosabb következménye lehet, ha valaki bűncselekményt jelent be, melyről azonban tudja, hogy valótlan, ilyen esetekben akár egy, illetve két év szabadságvesztés is kiróható. Kifizetődőbb iskolába járni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!