2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Mikulásra éppen elkészül!Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2017-12-02 19:19:34
Címkék: Bihari hírek
Ha kicsi vagy, mégis szeretnéd meglepni a testvéreidet és a barátaidat december 6-án, mutatunk egy olyan ötletet, amelyet (majdnem) egyedül is el tudsz készíteni. Szükséged lesz néhány nyalókára, vastagabb fehér és fekete színű vágópapírra, továbbá ollóra, filctollra és ragasztóra.

Egy hóember fejét fogjuk megrajzolni és kivágni a fehér papírból a jobb oldali képen található sablonok segítségével. Ezeket a sablonokat kell nagyítanod és kivágnod. Ha a nyalókád átmérője 3 centiméter, akkor a hóember fejéé legyen 9 centiméter. A fejet kétszer rajzold körbe, majd vágd ki úgy, hogy 2 centiméteren még illeszkedjenek, hiszen ott fogjuk azokat összehajtani.



A kalapot is kétszer rajzold le, de azokat is úgy vágd ki, hogy a kalapok teteje maradjon egyben. Hajtsd félbe a fejet, helyezd be a nyalókát a fejbe úgy, hogy vágsz egy pici lyukat ott, ahol összehajtottad: csúsztasd be ott a pálcikát. Lényegében a hóember orra lesz a nyalóka, ezért oda is vágj mindkét oldalon egy-egy kört, amit néhány milliméterenként be is vagdosol.



Ha ez megvan, a kalapot ragaszd a hóember fejére, majd rajzolj neki szemet és szájat, mintha apró szénpöttyök lennének. Hidd el, nem is olyan bonyolult!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!