2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Gyújtogattak a mûvésztelepenForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-18 10:15:01
Felmerült a lehetõsége, hogy gyújtogatás miatt égett le szerdán hajnalban Tihanyban egy mûvésztelep egyik épülete. A kár a legfrissebb adatok szerint 80 millió forint. A rendõrség vizsgálatot indított az ügyben.

A Magyar Képzõmûvészeti Egyetem tihanyi mûvésztelepén szerda hajnalban keletkezett tûz. Egy 750 négyzetméteres, U alakú épület teljes tetõszerkezete a lángok martalékává vált. Ezenkívül odalett egy melléképület és az abban lévõ 9 kisvasúti kocsi, valamint hintó is. Az oltásában 27 tûzoltó 8 kocsival vett részt. Az oltás utáni munkálatokkor egy tûzoltó megcsúszott és leesett a létráról, õt bokaszalag-szakadással vitték kórházba.

A Veszprém Megyei Rendõr-fõkapitányság szerda délutáni tájékoztatása szerint felmerült, hogy szándékos gyújtogatás történt. A tûz keletkezésének, körülményeinek tisztázására a Balatonfüredi Rendõrkapitányság vizsgálatot indított.

A Magyar Képzõmûvészeti Egyetem internetes oldalán szereplõ közlemény szerint Kõnig Frigyes rektor és Schlingloff Vilmos HÖK-elnök még reggel a helyszínre utazott. A helyszíni szemle után egyeztettek Tósoki Imre tihanyi polgármesterrel is, aki felajánlotta segítségét a kárelhárítással, illetve az újjáépítéssel kapcsolatban. Az elégett kisvonat egy vállalkozóé volt, aki a télen egyébként nem használt épületben bérleti díjért tárolhatta a jármûvet. A mûvésztelep nyári mûködése - ekkor tartanak itt különbözõ rendezvényeket - az egyetem közleménye szerint nem került veszélybe.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!