2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Havonta ezer család veszti el lakását a hitelek miattForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-12-02 19:53:08
Címkék: Bihari hírek
Jelenleg 122 ezer jelzáloghiteles tartozik három hónapnál régebb óta a törlesztőrészletekkel.

Havonta csaknem ezer család veszíti el azért az otthonát, mert nem tudja fizetni a lakáshitelét – adta hírül az RTL Klub Híradó a jegybank legfrissebb jelentése alapján.

A csatorna arról számolt be, hogy az idei év első felében 35 százalékkal több lakáshitelt vettek fel, mint tavaly, de ezek jellemzően forinthitelek, az MNB szerint pedig ezeket tudják fizetni a hitelesek. A szakértők szerint azonban nem mindegy, milyen távon rögzített havi törlesztést vállalnak a hitelt felvevők.

Ennek ellenére még mindig a devizahitelek okozzák a legfőbb problémát, havonta ezer család veszíti el ugyanis a lakását a mára már forintosított devizahitelek miatt.

A legfrissebb adatok szerint a III. negyedévben 2922 lakást kellett kényszerből értékesíteni, 2013 óta viszont 44 ezer család ingatlanát adták el – ebből 31 ezer a Nemzeti Eszközkezelőhöz került, 10 ezret maguk a tulajdonosok adtak el, 4 ezret pedig a bankok.

Az RTL Klub híradása szerint jelenleg 122 ezer jelzáloghiteles tartozik három hónapnál régebb óta a törlesztőrészletekkel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!