2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Nagyon próbálkozik a Metro, hogy elkerülje a karácsonyi sztrájkotForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2017-12-02 20:00:22
Címkék: Bihari hírek
Újabb ajánlatot tett a Metro a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) a bérrendezéssel kapcsolatban – derül ki a Metro közleményéből. Az Üzemi Tanács támogatta a cég ajánlatát, de egyelőre még nem volt végső megegyezés, így továbbra is lehetséges, hogy lesz sztrájk karácsonykor, bár már kevésbé valószínű.

Az új ajánlat alapján a Metro minden dolgozójának az alapbér felett, éves szinten, kéthavi alapbérnek megfelelő extra bért garantálna, ami rugalmasan felhasználható lenne cafeteria keretként is.

Így a Metróban 2018. január 1-jétől a legalacsonyabb garantált munkabér meghaladja a 211 ezer forintot, ami több mint 30 ezer forinttal magasabb a jogszabályban előírt garantált bérminimumnál. A bérrendezés eredményeként az áruházi (nem vezetői szintű) dolgozók 86 százaléka részesülne januártól 23 ezer forintot meghaladó béremelésben. Az áruházi vezetői, valamint egyéb kiemelt felelősségű pozíciók esetében átlagosan 22 ezer forint egyéni teljesítménytől és bérszinttől függő béremelést ajánlott a vállalat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!