2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Több villányi borát is visszahívja a SauskaForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2017-12-05 17:15:44
Címkék: Bihari hírek
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálatát követően a Sauska Pincészet visszavonja a forgalomból a villányi borászatának néhány termékét – derül ki a cég közleményéből.

A Nébih jegyzőkönyve szerint a borok fogyasztói azonosítóinak pontatlanságával volt baja az élelmiszerlánc-biztonsági hatóságnak, tehát nem a borok tartalmával, fogyaszthatóságával kapcsolatos probléma a visszahívás oka.

„Az érintett villányi tételek visszavonásáról partnereinket haladéktalanul értesítettük, akik megtették a szükséges lépéseket. Borászatunk folyamatosan együttműködik a hatósággal, hogy a probléma részleteit feltárjuk és mielőbb megnyugtatóan lezárulhasson a folyamat; továbbá átfogó belső vizsgálatot is elrendeltünk azért, hogy a jövőben ilyen hiba ne ismétlődhessen meg” – írták.

A Sauska Pincészet tokaji boraival és pezsgőivel a közlemény szerint minden rendben volt, és a rendben levő villányi borok is forgalomban maradnak. A visszahívás részletei kapcsán megkerestük a Nébihet is.

A Nébih az Index kérdésére közölte, hogy november 29-én tartottak ellenőrzést a Sauska és Társa Kft. villányi borászati üzemében. Mivel a pincészet többek között több borászati tétel nyomon követését nem tudta hitelt érdemlően igazolni, ezért a hatóság – a vizsgálat lefolytatásáig – elrendelte az érintett tételek zárolását és forgalomból történő visszahívását. A hatósági eljárás folyamatban van, további részletekről az eljárás lezárása után tudnak tájékoztatni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!