2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Megugrott az inflációForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-12-08 21:36:50
Címkék: Bihari hírek
Jobban drágulnak az élelmiszerek, mint ahogy azt mindenki várta, emiatt felpörgött az infláció is.

A fogyasztói árak átlagosan 2,5 százalékkal voltak magasabbak novemberben, mint tavaly ilyenkor – közölte a KSH. Az elmúlt egy évben a legnagyobb mértékben a szeszes italok, dohányáruk, valamint az élelmiszerek ára nőtt.

Az élelmiszerek ára 3,4 százalékkal emelkedett. Ezen belül a leglátványosabban a tojás drágult, egy év alatt 23 százalékkal. A vaj és vajkrém 15,4, a tejtermékek 9,6, a kenyér 7,5, a párizsi, kolbász 7,3, a sajt 7,1, a sertéshús 4,1 százalékkal lett drágább. A baromfihús ára 13,1, a cukoré 8,5 százalékkal csökkent.

A szeszes italokat és a dohányárukat egybeszámolja a KSH, ez a csoport drágult a legnagyobb mértékben, átlagosan 7,1 százalékkal. Az egyéb cikkek kategóriában (ide tartoznak a gyógyszerek, a járműüzemanyagok, illetve a lakással, háztartással és testápolással kapcsolatos, valamint a kulturális cikkek) átlagosan 2,9 százalékkal nőttek az árak, ezt nagyrészt a járműüzemanyagok 5,9 százalékos drágulása magyarázta.

A szolgáltatásokért 1,0, a ruházkodási cikkekért 0,5 százalékkal többet, a tartós fogyasztási cikkekért 0,2 százalékkal kevesebbet kellett fizetni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!