2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Továbbra is nagyon keresettek a lakáshitelekForrás: magyaridok.hu
Utolsó módosítás: 2017-12-10 13:59:27
Címkék: Bihari hírek
Jelentős növekedést mutat továbbra is a hazai piacon a lakáshitelezés, amelynek volumene az év első tíz hónapjában átlépte az 500 milliárd forintot. A bankok összesen 532,6 milliárd forint értékben kötöttek lakáshitel-szerződéseket, ami 37 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Ráadásul ez több mint az egész éves tavalyi adat, miután 2016-ban összesen alig több mint 438 milliárd forintot tett ki az új lakáshitelek összege – derül ki a BankRáció.hu friss elemzéséből.

Trencsán Erika, a pénzügyi portál szakértője úgy ítéli meg, a hiteligénylők egyre tudatosabbak, és a biztonságra törekednek. Ezt mutatja, hogy a több mint egy évig fix törlesztést garantáló kiközvetített lakáshitelek összege az idei év első tíz hónapjában 284,7 milliárd forintot tett ki. Ez az összeg 37 milliárddal haladja meg a változó kamatozású lakáshitelek – 248 milliárd forintos összegét.

A BankRáció.hu oldalain is egyre népszerűbbek a több évig fix törlesztőrészletű lakáshitelek, az összehasonlító lakáshitel-kalkulációk több mint felét ezek a konstrukciók adják. A szakértő szerint a több évig fix törlesztőrészletű lakáshitelek felfutásához hozzájárult a jegybank által bevezetett minősítési rendszer, amely előírja, hogy csak azok a lakáshitelek kaphatják meg a fogyasztóbarát minősítést, amelyek legalább három évig fix törlesztőrészletet garantálnak. Az új lakáshitel-szerződéseken belül a több mint tíz évig fix törlesztőrészletű lakáshitelek összege tíz hónap alatt 37 milliárd forintot tett ki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!