2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Idõsotthonokban fertõzött a calicivírusForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-18 19:53:49
Calicivírus betegített meg hetven embert két Vas megyei idõsotthonban. Táplánszentkereszten 49-en fertõzõdtek meg, vagyis a lakók csaknem egyharmada kapta el a hányással, hasmenéssel, lázzal járó betegséget. Szombathelyen körülbelül húsz esetrõl tud a tisztiorvosi szolgálat.

Négyen kerültek kórházba, ketten még mindig ott vannak a szövõdmények miatt a táplánszentkereszti idõsek otthonából. Az otthon lakóinak átlagéletkora 73 év, a többségük különféle alapbetegségekkel küzd, de szerencsére a járvány náluk is gyors lefolyású és senki sincs életveszélyben - mondta Kovácsné Bognár Mónika fõnõvér. Hozzátette: napok óta nincsenek újabb megbetegedések, úgyhogy a járvány lecsengõben van.

A szombathelyi idõsek otthonából hét embert vittek kórházba - szintén calicifertõzés miatt. A többségük 1-2 nap alatt meggyógyult, jelenleg egy beteget ápolnak kórházban.

Mindkét idõsek otthonában látogatási tilalom van. Vas megyei kórházakban viszont eddig még nem kellett elrendelni korlátozást a calicijárvány miatt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!