2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Titkolják a magyarok a fizetésüket egymás előttForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2017-12-11 18:45:42
Címkék: Bihari hírek
A magyar munkavállalók többsége körében tabunak számít mások előtt, mennyit keres – derül ki a Fizetések.hu közleményéből. A portál által végzett felmérés szerint 60 százalék családja és barátai előtt nem titkolja, hogy mennyit keres, de a legtöbb munkahelyen tilos az alkalmazottaknak egymás között fizetésükről beszélni.

Ráadásul az állást kínáló cégek mindössze 10 százaléka jelöli meg az álláshirdetésben a várható bér nagyságát, így sokan használják az online fizetés-összehasonlító oldalakat. 

Az utóbbi években az IT-fizetések nagysága a legnépszerűbb keresési téma (idén az ágazatól 63 ezren töltötték ki a portál kereseti kérdőívét), de 2017-ben az autóipar, az építőipar, valamint a bank- és pénzügy béreire is sokan kíváncsiak voltak.

Magyarországon egyébként továbbra is az információs technológiák területén dolgozók keresik a legtöbbet, átlagosan bruttó 475 ezer forintot. Havi bruttó 400 ezer forint felett keresnek még a tanácsadói tevékenység, a telekommunikáció, a bank- és pénzügy, illetve a biztosítás területén dolgozók.

A legkevesebbet az idegenforgalom és a vendéglátóhelyek, a postai és futárszolgálatok, az erdőgazdálkodás, valamint a szociális ellátás területén keresik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!