2024. április 19. Péntek, Emma.
 
A takarékokban is jelentkezhetnek majd munkára a nyugdíjasokForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-12-12 18:46:50
Címkék: Bihari hírek
Ha kész lesz az informatikai rendszer, akkor elég lesz a takarékszövetkezethez bemenni, hogy tájékozódjanak az elérhető munkákról.

A takarékokban, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének képviseletein is regisztrálhatnak majd a nyugdíjas szövetkezetek – írja a kormánypárti Magyar Idők.

Turi Dénes, a múlt héten megalakult Közérdekű Nyugdíjas-szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetségének (Közész) elnöke azt mondta, várhatóan már a jövő év elején, de legkésőbb márciusban minden takarékszövetkezetben regisztrálhatnak majd a dolgozni akaró idősek a nyugdíjas-szövetkezetek által nyújtott munkákra. Elmondása szerint ez az informatikai rendszer kiépítését követően lesz majd lehetséges, várhatóan tavasszal.

Ha a nyugdíjas például a takarékban jelezte a szándékát, hogy dolgozni akar, felveszik az adatait, majd regisztrálják az érdeklődőt, tájékoztatják a rendelkezésre álló munkalehetőségekről. A nemrég alakult Takarékos Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet által kínált állásajánlatokra azonnal tudnak jelentkezni az érdeklődők, ráadásul helyben, vagyis a takarék fiókjaiban a szerződést is meg lehet kötni.

A takarékok mellett a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) képviseletein is regisztrálhatnának az érdeklődők. Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára azt mondta, az informatikai rendszer még nem áll rendelkezésre, annak fejlesztését a következő hetekben hajtják végre, ugyanakkor a képviseletekben papír alapon el tudják végezni a regisztrációt.

A lap szerint jelenleg már 76 szövetkezetet jegyeztek be, de a számuk folyamatosan emelkedik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!