2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Összevissza küld számlákat az állami kukacégForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-12-12 18:58:24
Címkék: Bihari hírek
Van, hogy a fizetési felszólítást előbb küldik, mint magát a csekket.

Továbbra sem működik megfelelően az állami kukaholdingként emlegetett NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. országos számlázási rendszere – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint a számlák az ország több településén is késve és hibás összegekkel érkeznek meg, és olyan is van, hogy a fizetési felszólítás előbb érkezik, mint maga a csekk, vagy két azonos összegű számlát küldenek egyszerre.

A számlázási rendszer annak ellenére nem működik jól, hogy eddig közel kétmilliárd forintba került a bizonylatkészítő rendszer, aminek már tavaly áprilisban működnie kellett volna.

Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke szerint jövő áprilisban lesz csak képes pontos számlákat adni az állami kukacég, miközben az idén mintegy 10 milliárd forintba került az egész cég fenntartása.

Az állami kukacég egyébként nem végez szemétszállítást, azt az önkormányzati vállalatok végzik, a kukaholding csak lefölözi és részben újraosztja a bevételeket. A kukacég egyébként legutóbb 1,26 milliárd forintért adott megbízást bizonylatkészítő rendszerének üzemeltetésére Garancsi István üzlettársainak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!